Accessoires

Het meeverzekeren van accessoires bij uw autoverzekering kan voor u van groot belang zijn. Wat u wellicht nog niet weet is dat de meeste accessoires al standaard zijn meeverzekerd bij de autoverzekering. We zullen u in dit artikel even kort toelichten welke accessoires al zijn meeverzekerd en voor welke accessoires u eventueel nog een aanvullende verzekering bovenop uw autoverzekering kunt afsluiten.

Meeverzekerde accessoires autoverzekering

Wat u als accessoire ziet en wat de verzekeraar als accessoire ziet kan nog wel eens verschillen. Verzekeraars zijn erg duidelijk waar het gaat om wat hun als accessoire zien. Een accessoire is iets extra’s wat niet standaard bij de auto zat op het moment dat u deze in bezit kreeg. Accessoires die dus al zijn ingebouwd in de auto worden daardoor niet als accessoire gezien om aanvullend te verzekeren. Dit zou dubbelop zijn, want deze accessoires zijn natuurlijk al meegenomen in de waarde van de auto.

Accessoires die nog wel aanvullend te verzekeren zijn

U kunt dus alle zaken die niet onder het bovenstaande vallen dus wel als accessoire meeverzekeren. Door uw verzekeraar ervan op de hoogte te stellen dat u accessoires wilt meeverzekeren bij uw autoverzekering zullen zij op basis van de door u geleverde informatie opnieuw uw premie berekenen.