Autoverzekering voor jongeren

Voor jongeren is het niet zo zeer lastig om een autoverzekering af te sluiten, maar wat voor jongeren wel lastig is is om een autoverzekering te vinden tegen een schappelijke premie. Jongeren onder de 24 jaar vallen namelijk onder de risico groep en dit houdt in dat verzekeraars de meeste schades moeten vergoeden aan verzekerden in deze categorie. Vandaar ook dat deze groep wordt belast met een hogere premie.

Goed autoverzekeringen vergelijken

Vooral als u in de bovengenoemde leeftijdscategorie valt is het vergelijken van autoverzekeringen van bijzonder groot belang. Nog groter dan voor mensen die niet in deze leeftijdscategorie vallen, want de verschillen in premie kunnen hoog oplopen tussen verzekeraars. Sommige verzekeraars gaan namelijk vrij soepel om met het feit dat u onder de 24 jaar bent en een autoverzekering wilt afsluiten waar andere verzekeraars u met de hoogst mogelijke premie zullen belasten. De verschillen zijn zoals gezegd groot.

Niet zelf uw auto verzekeren

Indien u jonger dan 24 jaar bent kunt u er ook voor kiezen om de auto door iemand anders te laten verzekeren die wel ouder dan 24 jaar is. Op die manier zal de premie een stuk gunstiger uitpakken. Toch zitten hier wel risico’s aan verbonden, want een auto dient namelijk verzekerd te worden door de persoon die het meest gebruik maakt van de auto. Laat u deze dus bijvoorbeeld door een van uw ouders verzekeren, dan is het absoluut niet de bedoeling dat de verzekering hier lucht van krijgt. Indien uw verzekeraar hier namelijk lucht van krijgt kunnen zij u, wanneer u een schade claimt, weigeren te vergoeden. U bent dan immers niet op een eerlijke wijze verzekerd volgens de verzekeraar.