Autoverzekering voor ouderen

Net zoals dat er bij een autoverzekering voor jongeren vaak een hogere premie wordt berekend in verband met het risico op schades met deze groep geldt dit ook voor de ouderen in onze samenleving. Ook zij kunnen vaak rekenen op een hogere premie bij een autoverzekering afsluiten door het risico dat ze vormen voor een verzekeraar.

Als u al verzekerd bent

In het geval u al verzekerd bent en u heeft de leeftijd van een jaar of 70 bereikt kunt u over het algemeen wel rekening houden met het feit dat u wat meer premie zult gaan moeten betalen. Elke verzekeraar stelt een andere leeftijdsgrens, maar 70 jaar is behoorlijk gemiddeld. Om zeker te weten hoe uw autoverzekeraar omgaat met het verzekeren van ouderen raden we u aan om goed de polisvoorwaarden door te lezen, aangezien dit hier allemaal in staat.

Als u nog niet verzekerd bent

Wilt u een autoverzekering afsluiten terwijl u de leeftijd van een jaar of 70 heeft, dan kunt u hier behoorlijk wat ellende mee ondervinden. Veel verzekeraars zullen u namelijk botweg afwijzen op uw leeftijd. Ze zijn bang dat u een risico vormt en dat u schade zult gaan maken. Dit is natuurlijk zeer oneerlijk, want het is niet terecht dat alle mensen over één kam worden gescheerd. Toch gebeurt dit nog altijd veel te veel. Gelukkig zijn er ook nog verzekeraars die u wel met respect behandelen en u wel zullen toelaten tot hun autoverzekering.

Kijk voor het afsluiten van een autoverzekering ook op deze website. Hier kunt u middels een handige vergelijker verschillende verzekeraars vergelijken op premie. U bespaart door te vergelijken al snel op uw maandelijkse lasten.