Bedenktijd afgesloten autoverzekering

Het mooie van het afsluiten van een autoverzekering is dat u altijd nog de mogelijkheid heeft uw verzekering op te zeggen. Let wel, dit geldt voor 14 dagen nadat u de autoverzekering heeft afgesloten. Deze regel is niet alleen van kracht op de autoverzekering, maar op elke verzekering die in Nederland af te sluiten is. Uiteraard is deze maatregel alleen maar getroffen om consumenten te beschermen.

Binnen 14 dagen kosteloos opzeggen

Geeft u binnen 14 dagen na het afsluiten van uw autopolis aan dat u de verzekering wilt opzeggen, dan zal dit voor u in orde worden gemaakt. U bent niet eens verplicht tot het geven van een reden. Uiteraard zal een verzekeraar het wel op prijs stellen als u doorgeeft wat precies uw beweegreden is dat de autoverzekering toch niet wilt doorzetten, daar zij dit wellicht kunnen meenemen als een verbeterpuntje voor de toekomst.

Geen autoverzekering betekent niet rijden

Het is in Nederland niet toegestaan om in een auto te rijden die niet verzekerd is. Heeft u dus uw autoverzekering opgezegd, ga dan niet rijden, want dit wordt gezien als een zwaar misdrijf. Na het opzeggen van uw autoverzekering kunt u een nieuwe autoverzekering afsluiten. Ook hier geldt weer de bedenktijd.