Bescherming no-claim

Het beschermen van uw no-claim kan handig zijn indien u ooit in de toekomst schade maakt. Dit zal dan verder geen invloed hebben op uw no-claim en u kunt dus gewoon gebruik blijven maken van uw korting. U weet inmiddels wel dat no-claim wordt opgebouwd dankzij schadevrije jaren. Nu is een no-claim beschermer er niet voor om uw schadevrije jaren te beschermen. Als u dus schade maakt behoudt u niet uw schadevrije jaren, maar wel de no-claim korting. Zoals u weet kost het veel tijd om een waardevolle no-claim korting op te bouwen en kunt u met 1 schade heel veel korting verliezen. Een no-claim beschermer kan dus zeker goed van pas komen.

No-claim beschermer niet bij elke autoverzekering

Niet elke verzekeraar biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor een no-claim beschermer. Indien u dus een flinke no-claim korting meeneemt naar uw volgende verzekeraar zou u daar het beste goed op kunnen letten. U betaalt vanzelfsprekend een verhoogde premie indien u een no-claim beschermer meeneemt in uw autoverzekering. Dit kan echter niet op tegen een hoge no-claim korting die u wellicht heeft.

Schadevrije jaren niet beschermd

U kon al eerder lezen dat schadevrije jaren dus geen bescherming genieten met de no-claim beschermer. Dit speelt niet zo’n belangrijke rol zolang u bij uw verzekeraar blijft waar u de no-claim beschermer heeft, maar als u wilt gaan overstappen zal er door uw nieuwe verzekeraar worden gekeken naar uw schadevrije jaren en op basis daarvan uw premie voor de autoverzekering worden berekend. In zo’n geval kan een overstap dus duur uitpakken en kan de te betalen premie stukken hoger zijn dan wat u eerder gewend was dankzij de no-claim beschermer.