Goedkoopste autoverzekering

Natuurlijk is het heel belangrijk dat u een goedkope autoverzekering kiest. U wilt tenslotte niet bij de ene verzekeraar meer betalen voor een autoverzekering dan bij de andere voor dezelfde dekking. Dat snappen we helemaal. Toch kan het ook geen kwaad om ook even de voorwaarden van een verzekeraar door te nemen alvorens u een autoverzekering gaat afsluiten. Dit voorkomt dat u wellicht later spijt krijgt en gebruik moet maken van u wettelijke bedenktijd.

Polisvoorwaarden

Waar moet u nu eigenlijk op letten als u de polisvoorwaarden van een verzekeraar bekijkt? Weet u het? U kunt bijvoorbeeld eens kijken hoe er wordt omgegaan met gemelde schades en dergelijke. Ook kan het zo zijn dat wanneer u een WA verzekering afsluit bij verzekeraar A en bij verzekeraar B dat er toch wat kleine verschillen optreden. Deze kunnen ten gunste zijn van u als verzekerde, maar kunnen daarmee ook terugkomen in een iets hogere premie. Het wil dus niet per definitie zeggen dat de goedkoopste autoverzekering ook de beste is. Toch wordt er door de meesten enkel naar de premie gekeken, omdat niemand graag teveel betaalt.

Verlies dekking niet uit het oog

De goedkoopste autoverzekering zult u altijd krijgen indien u een WA verzekering afsluit. De minste dekking betekent vanzelfsprekend ook dat u er het minste premie voor betaalt. Laat u niet enkel leiden door premie en kies uw dekking wel met zorg. Een te krappe dekking kan nadelig zijn en op de lange duur zelfs veel geld gaan kosten.