Hoogte premie

Voor een goedkope premie is het belangrijk om bij meerdere autoverzekeraars te kijken. Wij maken het u zeer toegankelijk door eenmalig de gegevens van uw auto en uzelf in te vullen en u direct een mooi overzicht voor te schotelen waarin de verzekeraars op volgorde van de hoogte van premie staan gerangschikt.

Premie voor iedereen verschillend

Een goedkope verzekeraar blijft natuurlijk een goedkope verzekeraar, maar toch kan de premie voor u verschillen bij die verzekeraar met de premie van uw buurman. U persoonlijke gegevens zijn namelijk ook van belang bij het bepalen van de hoogte van de premie. Heeft u bijvoorbeeld al schadevrije jaren opgebouwd? En wat is uw leeftijd? Dat soort zaken spelen ook mee bij de hoogte van de premie. Het zijn over het algemeen wel telkens dezelfde verzekeraars die met de lage premies op de proppen komen, dus wat dat betreft komt dat wel vaak overeen, maar hoe hoog uw premie exact zal gaan uitvallen hangt dus vooral van persoonlijke gegevens af.

Dekking en de te verzekeren auto

Kiest u voor een uitgebreide dekkingsvorm, dan betaalt u automatisch meer premie. Dat is logisch. Maar wist u dat ook de te verzekeren auto hierbij nog een rol van betekenis kan spelen. We hebben het hier dan over het extremere soort auto. Wilt u namelijk een autoverzekering afsluiten voor een snelle auto als een Ferrari en uit uw gegevens blijkt dat u nog maar weinig rijervaring heeft, dan kunt u erop rekenen dat de premie flink hoog zal zijn, omdat de verzekeraar zich op die manier wilt indekken tegen problemen. Het is in zo’n situatie voor een verzekeraar namelijk zeer aannemelijk dat er bij de autoverzekering problemen kunnen gaan ontstaan. Hoog risico, hoge premie.