Overstappen

Als u van plan bent over te stappen naar een andere autoverzekering kunt u op onze website een goed begin maken door een vergelijking te maken tussen diverse autoverzekeringen en op basis daarvan een keuze te maken en een autoverzekering af te sluiten. Van belang bij een goede vergelijking is dat u de juiste gegevens invult. Hier hebben we het dus over de juiste kilometers die op jaarbasis wilt gaan rijden, maar ook uw schadevrije jaren en de leeftijd waarop u uw rijbewijs gehaald heeft.

Vergelijking gedaan, en nu?

Als u autoverzekeringen met elkaar heeft vergeleken en u heeft een keuze gemaakt kunt u overgaan tot het afsluiten van uw autoverzekering. Hierbij geeft u net als bij de vergelijking op onze website nogmaals al uw gegevens op. Meestal zal uw aanvraag dan binnen 1 of 2 werkdagen worden beoordeeld door de desbetreffende verzekeraar.

Uiteraard is het bij het overstappen van autoverzekering opnieuw van belang om goed te kijken naar de dekking. Wellicht had u bij uw vorige verzekeraar nog een all risk autoverzekering, maar kan het nu gunstiger zijn een minder uitgebreide dekking te kiezen en verband met de leeftijd van de auto. Als die inmiddels wat ouder is kan ook een WA beperkt casco verzekering volstaan. Dit zult u even uit moeten zoeken, want u wilt natuurlijk een lage premie betalen, maar dit moet niet ten koste gaan van de dekking. Als de dekking niet in verhouding staat tot uw auto heeft u geen goede autoverzekering afgesloten.