Rechtsbijstand

Rechtsbijstand kan als aanvulling dienen op uw autoverzekering. Indien u een autoverzekering gaat afsluiten zal hier nooit standaard rechtsbijstand bij zitten en dit moet u dus apart afsluiten. Met alleen het kiezen voor rechtsbijstand bent u er nog niet, want rechtsbijstand komt in verschillende vormen en dat betekent dus dat u de keuze heeft. Dat is gunstig, want zo kunt u enkel de rechtsbijstand kiezen die u denkt nodig te hebben.

Verschillende soorten rechtsbijstand; verhaalsrechtsbijstand

We kunnen rechtsbijstand opsplitsen in 3 categorie├źn. De eerste is de meest standaard vorm van rechtsbijstand, namelijk de verhaalsrechtsbijstand. De naam zegt het eigenlijk al, hierbij krijgt u hulp uit juridische hoek bij het verhalen van schade in het verkeer. Meer stelt deze vorm van rechtsbijstand ook niet voor.

Rechtsbijstand voor motorrijtuigen

Als u de juridische hulp die u krijgt bij de verhaalsrechtsbijstand wat aan de magere kant vindt zou u ook uw keuze kunnen laten vallen op de rechtsbijstandsverzekering voor motorrijtuigen. Deze geeft ook recht op juridische hulp bij schades, maar hierbij geldt dat deze schades niet per definitie in het verkeer hoeven te zijn ontstaan. U kunt namelijk ook elders een juridisch geschil hebben. Wat dacht u bijvoorbeeld van schade die u lijdt dankzij een verkeersovertreding die u in uw ogen niet bent begaan. Daar kunt u dan dus juridische hulp bij krijgen.

Verkeersrechtsbijstand

De verkeersrechtsbijstand is eigenlijk degene waarvoor u zou moeten kiezen indien u rechtsbijstand in het verkeer wenst. Hierbij krijgt u de beste en meest uitgebreide juridische hulp. Zoals de naam verkeersrechtsbijstand heeft u recht op bijstand in het verkeer. Deze vorm van rechtsbijstand geldt dan ook niet enkel voor uw auto, maar eigenlijk bent u altijd verzekerd van juridische hulp bij alle geschillen die in het verkeer kunnen ontstaan, dus ook wanneer u aan het verkeer deelneemt op de fiets.