Schade door vandalisme

Het is aan de orde van de dag, schade aan auto’s door toedoen van vandalisme. Als het u overkomt is het absoluut vervelend en het is dan ook niet leuk om aan te denken, maar het kan wel de moeite waard zijn om er alvast mee aan de gang te gaan op het moment dat u overweegt om een autoverzekering af te sluiten. Weet u namelijk welke dekking u nodig heeft om uzelf tegen dit soort schade in te dekken en met welke u niets vergoed krijgt? In dit artikel besteden we er aandacht aan.

Welke dekking is relevant voor vandalisme?

In het geval u graag een autoverzekering wilt afsluiten welke u dekking biedt tegen schade als gevolg van vandalisme zult u minimaal moeten kiezen voor een WA beperkt casco dekking. Dit is een gemiddelde dekking die afdoende is om u te verzekeren tegen dit soort schade. Ook schade als gevolg van diefstal valt onder deze dekking. Wel kost deze dekking u iets meer dan de WA dekking, maar weet wel dat dit soort schades niet onder de dekking van de WA verzekering vallen. Misschien dus een goed idee om voor een iets duurdere verzekering te kiezen die deze dekking wel biedt.

Meest uitgebreide dekking

De WA volledig casco verzekering biedt u een nog uitgebreidere dekking. Hierbij wordt niet alleen het bovenstaande vergoed, maar ook wanneer bijvoorbeeld uw banden worden lek gestoken of wanneer uw spiegels van uw auto worden afgesloopt kunt u deze schade verhalen op uw verzekering. Een WA volledig casco verzekering is wel de duurste vorm van de autoverzekering en of deze voor u gunstig is om af te sluiten is afhankelijk van de auto die u wilt gaan verzekeren.