Verschillende autopolissen

U heeft meerdere opties als u een autoverzekering gaat afsluiten. Er zijn namelijk 3 verschillende verzekeringen die u voor uw auto kunt afsluiten met elk hun eigen dekking. Als u eenmaal heeft besloten welke verzekering u wilt kunt u starten met het vergelijken hiervan.

Lees de polis en weet de dekking

Alhoewel de dekking van bijvoorbeeld de WA verzekering vrijwel bij elke verzekeraar gelijk is kunnen er toch wel enkele verschillen worden waargenomen in veel gevallen. Sowieso natuurlijk de verschillen in premie, maar toch ook wel in dekking. Het zijn echter vaak minimale verschillen en indien u echt op zoek gaat naar een bepaalde voorwaarde waar u waarde aan hecht zult u niet snel verschillen zien tussen verschillende autopolissen.

Keuze dekking baseren op leeftijd

U zult eigenlijk altijd geadviseerd worden om de keuze van de dekking voor uw autoverzekering te baseren op de leeftijd van uw auto. Dit is namelijk een prima graadmeter voor wat de huidige waarde van uw auto nog is. Of eigenlijk hoeveel uw auto in waarde is gedaald sinds deze zijn intrede heeft gemaakt op de openbare weg. Veelal wordt geadviseerd dat een leeftijd van 8 jaar de grens is en dat het vanaf daar rendabel is een WA verzekering af te sluiten. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsgrens van 4 jaar voor een WA beperkt casco verzekering. Auto’s die deze leeftijd nog niet hebben bereikt worden het beste met een WA volledig casco verzekering afgesloten.