Verzekeren van oldtimer

Een autoverzekering afsluiten voor een echt oude auto zoals een oldtimer vergt een ander soort verzekering. Voor een oldtimer bestaat er namelijk de zogenaamde oldtimerverzekering. Dit is een aparte verzekering, omdat hiervoor uiteraard andere voorwaarden gelden dan voor een ‘normale’ auto.

Voorwaarden oldtimerverzekering

Het is niet zo dat er vaste voorwaarden worden gesteld aan het afsluiten van een oldtimerverzekering. Iedere verzekeraar heeft zo zijn eigen kijk op de oldtimerverzekering en dat betekent dus ook dat deze bij elke verzekeraar anders wordt geïnterpreteerd. Zo kunnen er bijvoorbeeld verschillen zitten in de leeftijd waarop een auto als oldtimer wordt gezien. Het kan dus zomaar zijn dat u een auto van 21 jaar oud heeft en dat deze bij verzekeraar A wel als een oldtimer wordt gezien en dus in aanmerking komt voor de oldtimerverzekering terwijl dit bij verzekeraar B pas het geval is als de auto de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt. Het is dus vrij krom.

Toelating tot oldtimerverzekering

Of u toegelaten wordt tot de oldtimerverzekering is dus onder andere afhankelijk van de leeftijd van uw auto. Dit is echter niet het enige punt waar op gelet wordt als u een oldtimerverzekering wilt gaan afsluiten, want een belangrijke rol speelt ook de kilometrage op jaarbasis. Dit wil zeggen dat verzekeraars hier een limiet op zetten. Ze kunnen van u verlangen dat u niet meer dan een x aantal kilometers per jaar rijdt. Verzekeraars handelen oldtimerverzekeringen heel verschillend af, dus het vergelijken van een dergelijke autoverzekering is een must.